Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

Hírek
Éghajlatváltozási konferencia Veszprémben
2014. december 15. hétfő, 09:59

A szélsőséges időjárásváltozások következményei álltak a középpontjában a veszprémi városházán 2014.12.05-én rendezett konferenciának. Az idén nyáron indult IMPRESSIONS projekt célja, hogy az előttünk álló 5 évben segítse a szélsőséges éghajlatváltozás következményeinek megértését. Ennek részeként nemzetközi szakemberek részvételével rendeztek workshopot a városháza Kossuth-termében. Némedi Lajos alpolgármester megnyitójában felhívta a figyelmet arra, hogy a város számára fontos a környezetvédelem és a fenntarthatóság, már részletesen kidolgozott energia-stratégiával rendelkeznek. A klímaváltozás, bár alapjaiban globális probléma, a hatások enyhítésére a helyi közösségeknek is kell áldozni. A konferencián részt vett Farkas András az ÖKOPolisz Klaszter elnöke, és eredményesnek ítélte a megbeszélést, folytatásra érdemesnek tartja a kezdeményezést. (forrás: Veszprémi7nap 2014.12.12 XX.Évf. 49. szám)

 
Az European Secretariat for Cluster Analysis bronz fokozatú értékelést adott számunkra
2014. december 05. péntek, 10:32

Az European Cluster Excellence Initiative értékelte a klaszter erősségeit, hibáit és a menedzsment tevékenységi mutatóit.  A komplex vizsgálat eredményeképpen bronz fokozatú elismerést kaptunk. Ezt a minősítési eredményt és az azzal kapcsolatos dokumentumokat 2 éves időtartamig használhatjuk fel marketing célokra. Több információ található a minősítők www.cluster-analysis.org honlapján. Átfogó áttekintést ad a többi klaszterszervezetről, amelyek részt vettek az ESCA benchmark vizsgálatban, a  www.cluster-analysis.org/benchmarked-clusters  weboldal.

 
ESCA Cluster Benchmarking Report and BRONZE Label
2014. december 04. csütörtök, 11:09

Dear András Farkas! We are pleased award to ECOPolis Cluster with the Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative as a matter of recognition for your engagement. Please refer to the certificate and the label files attached. For a period of two years you may use these materials as part of your marketing activities. You can find more information on the Bronze Label of the European Cluster Excellence Initiative on our website: www.cluster-analysis.org. For an overview of the cluster organisations that have yet participated in the ESCA benchmarking please see www.cluster-analysis.org/benchmarked-clusters. (Thomas Lämmer-Gamp, Director- European Secretariat for Cluster Analysis) 

                                                                       European Cluster Excellence Initiative (ECEI) >>   
 

 
Munkaerő-piaci esélynövelés továbbképzéssel az Edutus Főiskolán
2014. április 01. kedd, 06:30

 A TÁMOP 4.1.2/A. jelű pályázat célja, hogy az Edutus (korábban: Modern Üzleti Tudományok) Főiskola új, korszerű digitális tananyagokkal támogatott műszaki képzéseiről kikerülő diplomások középtávon is versenyképes tudással rendelkezzenek a munkaerő-piacon. Ennek érdekében a Főiskola a Létesítménygazdálkodási menedzser és különálló Létesítmény-gazdálkodó szakirányú továbbképzés alapjait fektette le. A képzéshez kapcsolódóan 23 darab v- learning tananyagot állított elő, amelyek munkaerőpiaci partnereinek köszönhetően elérhetőek lesznek angol nyelven is.

Bővebben...
 
Innovatív levegőminőség-mérő rendszer kifejlesztése
2014. március 17. hétfő, 13:24

A végéhez közelít egy új levegőminőség-mérő műszer kifejlesztése. A projekt célja egy, a jelenleg elérhető mérőműszereknél olcsóbb és rugalmasabb mérőműszer-rendszer kifejlesztése. A cél, hogy a potenciális célcsoportok, úgymint önkormányzatok, magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek a jelenlegi lehetőségekhez képest költséghatékonyabban és egyszerűbben juthassanak a számukra releváns levegőminőségi adatok birtokába. A kiindulási pont a következő volt: a levegőminőség szempontjából meghatározó gáz- (szén-monoxid, nitrogén-oxidok és ózon) illetve szálló por koncentráció pontos értékének műszeres meghatározása igen precíz és ebből következően drága műszereket és komoly szakmai hátteret igényel. Ugyanakkor az esetek jelentős részében, valamint demonstrációs és tájékozódási célra a konkrét koncentráció ismerete nem szükséges, elegendő a levegőminőségi határértékek alapján a levegőminőségi kategória (pl. kiváló, szennyezett, stb.) meghatározása illetve ismerete. Ehhez a koncentráció előírt intervallumának a meghatározása is elegendő, amely jóval kisebb pontosságú szenzorokkal is megvalósítható.

Bővebben...
 
Gumigyártó üzemet létesít Magyarországon a Mol és a japán JSR
2014. február 11. kedd, 10:00

Magyarországi vegyes vállalat alapításáról és autógumikhoz használt gumialapanyag-gyártó üzem létesítéséről kötött megállapodást a Mol Nyrt. és a Japan Synthetic Rubber Corporation (JSR) – közölte a Mol csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Bővebben...
 
Projektzáró sajtótájékoztató - A „mobil nyelvoktató központ létrehozása”
2014. február 05. szerda, 11:26

A Combit Számítástechnikai Zrt., mint az ÖKOPolisz Akkreditált Innovációs Klaszter tagja, pályázatot nyújtott be egy mobil nyelvoktató központ létrehozására. Az Új Széchenyi Terv támogatási rendszeréhez tartozó „Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” elnevezésű, GOP-2011-1.3.1/B konstrukcióban a projekt megvalósítására 154 094 370 Ft Ft támogatást nyert el. A projekt összes elszámolható költsége 326.284.950 Ft. 

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 15