Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

Projektzáró sajtótájékoztató - A „mobil nyelvoktató központ létrehozása”
2014. február 05. szerda, 11:26

A Combit Számítástechnikai Zrt., mint az ÖKOPolisz Akkreditált Innovációs Klaszter tagja, pályázatot nyújtott be egy mobil nyelvoktató központ létrehozására. Az Új Széchenyi Terv támogatási rendszeréhez tartozó „Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” elnevezésű, GOP-2011-1.3.1/B konstrukcióban a projekt megvalósítására 154 094 370 Ft Ft támogatást nyert el. A projekt összes elszámolható költsége 326.284.950 Ft. 

A Combit Zrt. együttműködve a veszprémi Pannon Egyetemel és az LSI Informatikai Oktatóközponttal létrehozott egy nyelvoktató központot és a hozzá tartozó internetes megjelenést, alkalmazást.  A Lystra névre keresztelt mobil nyelvoktató központtal az idegen nyelvi oktatás piacán kíván megjelenni, újszerű eszközökre és módszerekre támaszkodva. A Lystra görög eredetű női név, amelynek jelentése is jól tükrözi a kifejlesztett rendszerünk lényegét, hogy „szabad” – tanulás közben nem vagyunk helyhez kötve. A fejlesztés eredeti céljaként megjelölt célkitűzésekhez remélhetőleg sikeresen hozzájárulhatunk rendszerünkkel, hogy Magyarország javítson az Európai Unió statisztikájában az idegen nyelvek tanulásában és használatban elfoglalt gyenge helyezésén.

A projektben kifejlesztett eszköz – Lystra - segítségével az alkalmazója folyamatos hozzáférést kap multimédiás idegen nyelvű tananyagokhoz, amelyek elősegítik a hatékony nyelvtanulást, nyelvvizsgára való felkészülést. A tanulók egyéni igényeihez igazodva egy olyan szerver rendszer került kialakításra, amely saját adatbázisban képes tárolni a különféle multimédiás tananyagokat, szöveges dokumentumokat, képeket, hanganyagokat, video anyagokat, valamint a tanulók egyéni teljesítményeit. A rendszer ez alapján választja ki a további feladatokat a folyamatos fejlődés érdekében. A tanmeneteket kialakításában, tanulók szakmai irányításában, feladatmegoldásaik értékelésében nyelvtanárok is részt vesznek. Lehetőséget kínál a rendszer arra is, hogy a tanárok a tanulók részére közvetlen tanácsadással szolgálhassanak mobiltelefonos és internetes üzenetváltás, real-time chat, egy- illetve kétirányú hangkapcsolat és videó kapcsolat segítségével.