Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

Intelligens lakás-távfelügyeleti rendszer - projektzáró sajtótájékoztató
2013. február 11. hétfő, 09:05

A Combit Számítástechnikai Zrt., mint az ÖKOPolisz Akkreditált Innovációs Klaszter tagja, egy Intelligens lakás-távfelügyeleti rendszer fejlesztésére nyert el 117,4 millió forint támogatást. A projekt az Új Széchenyi Terv keretében zárult, teljes költségvetése 195,7 millió forint volt.
A Combit Zrt. hazai tervezéssel, fejlesztéssel, gyártással rugalmasan alakítható I-Lakás alap rendszert alakított ki. A projektben kifejlesztett eszközök, melyek otthon automatizálásra, és biztonsági felügyeletre is alkalmasak, internetes és okos mobil telefon alkalmazással bárki számára elérhető áron kerülnek forgalomba az idei év első félévében. Az I-Lakás rendszer újdonsága, hogy ötvözi a riasztó távfelügyeleti rendszerek, a ma még drágának számító otthon automatizálási és a jelenleg újdonságnak számító on-line fogyasztási adatgyűjtő rendszerek előnyeit. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy egyedi fűtési rendszerünket távolról, Androidos mobiltelefonról is vezéreljük, így akár jelentős energiaköltség megtakarítást is elérhetünk.
Ha további energia megtakarításokat szeretnénk elérni,  a fejlesztés lehetővé teszi, hogy gyűjtsük gáz, villany és víz fogyasztási adatainkat, és negyedórás bontásban az I-Lakás eszközökkel és az I-Lakásunk internetes oldalán összevessük lakásunk hőmérsékletével, optimalizáljuk egyedi fűtési szabályainkat.
Az IWIW és Facebook után már az I-Lakás rendszerben is építhetjük kapcsolatainkat szomszéd felkérésekkel. A szomszéd felkérés az I-Lakás újdonsága a hasonló rendszerekhez képest. Az ingatlanunk riasztási adatit megoszthatjuk I-Lakás szomszédainkkal (közelben élő barátaink, rokonaink, tényleges szomszédaink), akik gyorsan segítségünkre siethetnek a bajban, illetve értesíthetik a tűzoltókat, mentőket, rendőrséget.