Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

Hírek
Energiahatékonysági programok - Új Széchenyi terv keretében
2011. július 19. kedd, 10:44

Induló energiahatékonysági programok a lakosság és a KKV szektor számára
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1,6 milliárd forint keretösszegben ír ki pályázatot energiahatékonysági felújításokra, energiatakarékos új otthonok építésére az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer keretében.

Bővebben...
 
A szántóföldi tápanyag-visszapótlás és szervesanyag-gazdálkodás új koncepciói
2011. július 18. hétfő, 10:55

A mai világunkban rendkívüli jelentősége van a talajerő utánpótlásnak, ezen belül a szerves-anyag visszapótlásának. Ma már faluhelyen is szembetűnő az egyre csökkenő állatállomány, melynek következménye, hogy egyes növénykultúrákban szervesanyag-hiány alakult ki: a humuszképződés stagnál, vagy lelassult. Hazánkban az engedéllyel rendelkező, megoldást jelentő szennyvíziszap komposztok száma egyenlőre igen csekély, de növekvő tendenciát mutat, melynek fő zászlóvivője az Elmolight Bt. A teljes cikket a következő oldalon olvashatják: http://www.alternativenergia.hu/a-szantofoldi-tapanyag-visszapotlas-es-szerv

 
Új tartalom a weboldalunkon
2011. július 13. szerda, 12:14

Új tartalommal bővült az ÖKOPolisz weboldala. A főoldal tetején a menüsor kiegészült a konferencia "füllel", amely jelenleg a 2011. május 23-25. között, az ÖKOPolisz által megrendezett ICEMT 2011 konferenciával kapcsolatos eseményekről tájékoztatja az érdeklődőket magyar és angol nyelven.
A rendezvény a Mecenatúra pályázat keretében, az NKTH (NIH) támogatásával valósult meg. Címe: "Európai Uniós közigazgatási eljárások kidolgozása a környezeti kockázatok csökkentése és kezelése érdekében", azonosítószáma: MEC-09-4-2010-0984, OKOPKONF.

New content on our website
There is new content on the website of the ECOPolis Cluster. The new menu point – ’Konferencia’ – has been created on the top of the front page to provide information about the ICEMT 2011 Conference, organized by the ECOPolis Cluster on May 23-25, 2011.
The Project was financed by the National Innovation Office, NKTH (NIH). Title: ’Development of European Union public administrative procedures for the reduction and management of environmental hazards’. Tender Identification Number: MEC-09-4-2010-0284, OKOPKONF.

 
Statisztika - www.okopoliszklaszter.hu
2011. június 08. szerda, 06:53
Készítettünk egy rövid összefoglalót a www.okopoliszklaszter.hu oldal látogatottságáról. A statisztikát bemutató képeken jól látszik, hogy a nézettségünk havi szinten májusig egyre emelkedett (6.153 látogató), és a június eleji lekérés szerint is szép számmal tekintették meg oldalainkat. A weblapunkat felkeresők 70%-a Magyarországról keresett bennünket, míg a fennmaradó 30%-ban az USÁ-ból, Kanadából, Hollandiából,
Bővebben...
 
ÖKOPolisz díjátadás
2011. június 07. kedd, 09:11

Károlyi Gábor az idei díjazott
A Domonkos László Judo és Szabadidő Sportegyesület edzője vehette át az ÖKOPolisz Klasztertől a 2. alkalommal kiírt "Sporttal Veszprémért" díjat az 5. Civil Napon. A Veszprémi Civil Kerekasztal 2010-ben alapította meg a „Sporttal Veszprémért” díjat. Ezzel a kezdeményezéssel a veszprémi civil szervezetek nevében olyan jelenleg is aktív vagy már inaktív sportolót, edzőt vagy sportvezetőt szeretnének elismerésben részesíteni, aki a sporthoz kapcsolódó munkájával sokat tett Veszprém város hírnevének öregbítéséért, és tevékenységével példát mutatott a civil társadalom számára.
Bővebben: http://hajraveszprem.hu/cikk/2011-05-15/karolyi_gabor_az_idei_dijazott

 
Veszprém MJV Energetikai Stratégiájának bizottsági vitára bocsátott változata
2011. május 20. péntek, 07:09

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt., a Cardinal Blau Kft. és az ÖKOpolisz Klaszter elkészítette Veszprém Megyei Jogú Város Energetikai Stratégiájának bizottsági vitára bocsátott változatát, amelyet a tervek szerint legkésőbb 2011. júniusában elfogad a városi közgyűlés. A startégia társadalmasítási és szakmai vitája jelenleg folyik, így ezúton közzé tesszük a vitára bocsájtott anyagot.

Tisztelettel várjuk hozzászólásaikat, javaslataikat.
A stratégia letöltése

 
A vörösiszap katasztrófa háttere
2011. május 20. péntek, 06:48

Háromnapos konferencia kezdődik 2011. május 23-án, Budapesten az ÖKOPolisz Klaszter rendezésében.
A Naplóban megjelent cikk a linkre kattintva olvasható.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

10. oldal / 15