Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

Hírek
Klaszter konferencia - 2013
2013. november 12. kedd, 11:47

A MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ  2013. november 6-án tartota Klaszter konferencia - 2013 elnevezésű rendezvényét Budapesten. A konferencián számos hazai klaszter mellett az ÖKOPolisz Klaszter is képviseltette magát. Barta E. Gyula a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. vezérigazgatójának megnyitóját követően a résztvevők előadásokat hallgathattak a Klaszteresedésből származó versenyelőnyökről a vállalkozások számára, valamint a klaszterfejlesztés tapasztalatairól 2007-2013 közötti időszakban. A szakmai előadásokon továbbá téma volt a Gazdaságfejlesztés és Innovációs Operatív Program 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó legfontosabb tudnivalók.

 
Botev hagyományőrző tehetségnap
2013. október 31. csütörtök, 11:09

plakat.jpgÖrömmel számolhatunk be arról a hírről, hogy 2013-ban  megalakult a Veszprém és Térsége Tehetségsegítő Tanács, amely Veszprém város és Veszprém megye iskoláinak kíván segítséget nyújtani a tehetséggondozó munkában. Célunk, hogy párbeszédet kezdeményezzünk a  tehetséggondozás iránt elkötelezett intézmények között, hogy az azonos tehetség területen kiemelkedő diákok és az őket támogató pedagógusok egy közösséggé formálódhassanak. Büszkék vagyunk rá, hogy tagjaink száma mára elérte a húszat, köztük óvodák, általános és középiskolák is megtalálhatóak.

A tehetséggondozás számos módon megvalósulhat a gyermekek nevelése során. A XXI. század folyamatosan változó világában fontos, hogy teret kapjanak azok a hagyományőrző értékek, amelyek kultúránk részét képezik és számos olyan elemet tartalmaznak, amelyek pozitív hatással lehetnek a gyermekek fejlődésére.
 
E gondolatot szem előtt tartva szerveztük meg a „Botev hagyományőrző tehetségnapot”, mely a tehetségsegítő tanács első nagyszabású rendezvénye is egyben.
Bővebben...
 
MUHU1000 projekt zárórendezvénye
2013. október 02. szerda, 06:12

A TERSZOL Környezetvédelmi és Építőipari Zrt. a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.-vel, a Pannon Egyetemmel, a VRIC Veszprémi Regionális Innovációs Centrum Nonprofit Kft.-vel és a Közép-Pannon Nonprofit Kft.-vel közösen 348.043.000 forint támogatást nyert 1.000 tonna/év kapacitású műanyaghulladék-krakkoló kísérleti üzem kifejlesztése című projekt megvalósítására. A TECH_08-D2-2008-0102 számú támogatási szerződés a Magyar Kormány támogatásával, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kezelésében, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával 513.808.000 forintos összköltségvetéssel valósult meg.

A projekt egy olyan komplex műanyaghulladék-hasznosítási rendszer egyik fontos részének a kidolgozását tűzte ki célul, mellyel mind a lakossági, mind pedig az ipari hulladékok további értékes termékké és másodnyersanyagokká alakíthatóak át.
 
 
"Év exportőre 2013" pályázat
2013. szeptember 25. szerda, 12:09

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által meghirdetett „Év Exportőre 2013” pályázat  elérhető a HITA honlapján.

 
Az önálló, levédett logóval rendelkező Díjjal azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozások kerülnek elismerésre, amelyek valamely hazai termék, szolgáltatás vagy technológia területén, mások számára is példamutatóan fejtik ki külgazdasági tevékenységüket. A Díjakat a Díjátadó Gála keretében Szijjártó Péter államtitkár úr adja át.
Bővebben...
 
Regionális gépipari workshop Tatabányán
2013. szeptember 24. kedd, 10:25

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) tisztelettel meghívja Önt vagy a témában illetékes kollégáját regionális gépipari workshopjára, mely

2013. szept. 30-án (hétfőn) Tatabányán kerül megrendezésre. A rendezvényen – többek közt – előadást tart az együttműködés lehetőségeiről a Magyar Gépipari és Energetikai Országos Szövetség(MAGEOSZ) főtitkára.
 
További részletek a csatolt meghívóban találhatók.
 
 
Pályázat pályakezdő fiatal kutatók számára
2013. szeptember 23. hétfő, 08:33

Az MTA Veszprémi Területi Bizottsága pályázatot hirdet pályakezdő és fiatal kutatók számára a „VEAB KIEMELKEDŐ IFJÚ KUTATÓJA” díj elnyerésére a műszaki tudományok és a természettudományok területén.

A tudományos utánpótlásképzés ösztönzése érdekében az MTA Veszprémi Területi Bizottsága pályázatot hirdet a „műszaki tudományok" és a „természettudományok” területén tevékenykedő fiatal kutatók jelentős tudományos eredményeinek elismerésére.
A díjra azok a kutatók pályázhatnak, akik a pályázat évében legfeljebb 35. életévüket töltik be, és a Veszprémi Akadémiai Bizottság működési területén végzik tudományos tevékenységüket.
Összesen négy, egyenként 250 ezer Ft. összegű díj nyerhető. Külön értékeljük a PhD fokozattal rendelkező, illetve a még doktori fokozatuk megszerzése előtt álló kutatókat, mindkét kategóriában két-két díjat osztunk ki. Az elbírálásnál előnyt élveznek azok a kutatási eredmények, amelyeknek megvalósult gyakorlati alkalmazásuk is van.
Bővebben...
 
Bizalmi Kör üzleti reggeli Veszprémben
2013. szeptember 16. hétfő, 08:58

A bizalmi viszonyok megléte mind az emberi kapcsolatokban, mind az üzleti szférában egyaránt kiemelten fontos. „Ha bizalom van minden van, ha bizalom nincs, semmi nincs.” Ezzel a mottóval indították el Budapest és számos másik magyar nagyváros után Veszprémben is a Bizalmi kör elnevezésű üzleti partnertalálkozót, amely összejövetelen a környék vállalkozói egy reggeli keretén belül találkozhatnak egymással, kapcsolatépítés és projektgenerálás céljából.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 15