Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

Hírek
Projektnyitó sajtótájékoztatót tartott a LEMON Szenzortechnika Kft.
2012. június 29. péntek, 10:55

A „Levegőminőség mérése mobil mérőhálózattal” elnevezésű, GOP-1.2.1-11-2012-0003 azonosítójú projekt projektnyitó rendezvényére 2012. június 28-án került sor a Pannon Egyetem „B” épületének földszinti konferenciatermében. A projekt résztvevői az ÖKOPolisz Akkreditált Innovációs Klaszter tagvállalatai és együttműködő partnerei, akik veszprémi székhellyel projekttársaságot hoztak létre LEMON Szenzortechnika Kft. elnevezéssel egy innovatív mobil mérőhálózatra épülő levegőminőség-mérő rendszer kifejlesztésére. A kifejlesztendő mérőrendszer a jelenleg elérhető lehetőségekhez képest számos tekintetben lényegesen rugalmasabb lesz, így lehetővé teszi, hogy az egyes önkormányzatok, gazdálkodó szervezetek és magánszemélyek költséghatékonyan és gyorsan juthassanak a számukra fontos levegőminőségi adatok birtokába.
A projekt tervezett befejezése: 2013. szeptember 30.
A projekt résztvevői: Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft., Aqua-Terra LAB Kft., Combit Számítástechnikai Zrt., ÖKORET Spin-off Zrt., P-Energy Kft.
 

 
ÉPÍTŐ- KITT Klaszter konferencia
2012. június 11. hétfő, 10:51

2012. június 1-én az ÖKOPolisz Klasztermenedzsment Kft. kiállítással egybekötött konferencián vett részt Szegeden az ÉPÍTŐ- KITT Klaszter és Csongrád Megyei Mérnöki Kamara szervezésében. A rendezvény egyidejűleg adott helyet a Nemzetközi Építésügyi Konferenciának és az ÉPÍTŐ- KITT Klaszter konferenciának, valamint az ehhez kapcsolódó kiállításnak. Az ÖKOPolisz Klasztermenedzsment Kft. a tagvállalatait képviselve kiállítóként jelent meg a rendezvényen, valamint az érdeklődők meghallgathatták Farkas András klaszterelnök "Klaszterek szerepe a térségfejlesztésben" című előadását.

 
Ismét a legjobbak között az Elmolight Bt.
2012. június 06. szerda, 10:31

A European Business Awards nemzetközi szervezet pályázatán idén több, mint 30 európai ország közel 16,000 vállalata közül kerülnek ki a győztesek különböző iparágak területéről.

Büszkén számolunk be róla, hogy a pályázat második fordulójára az ÖKOPolisz Klaszter tagja, az Elmolight Bt. is bejutott a legjobbnak ítélt húsz magyarországi cég között.

 

Bővebb információ: www.businessawardseurope.com/national-finalist/2012

 
CEP® Clean Energy & Passive House Expo Nemzetközi kiállítás
2012. május 23. szerda, 07:22

Az épületek energetikai tervezése kapcsán az utóbbi években szemléletváltásra volt szükség. Ez olyan új technológiák, építészeti módszerek létezését hívta életre, amelyek megteremtik a fenntartható élettér alapjait. Ez az innovatív fejlődés az építőiparban (is) folyamatosan gyorsul, keresve az újabb és újabb megoldásokat az energiafelhasználás csökkentésére.
Az energiaracionalizálás igényét már az EU is megfogalmazta direktívák formájában is, ami szerint például 2020-tól már valamennyi új épületnek a közel nullenergiás körbe kell tartoznia! Ezáltal jelentősen nőhet az épületenergetikai felújítások száma, és erősödhet a megújuló energiák piaca.

Bővebben...
 
FP7 Connections 2012
2012. május 23. szerda, 06:58

Az ÖKOPolisz Klaszter képviseletében a klasztermenedzsment szervezet részt vett a 2012. május 16-án Pozsonyban rendezett FP7 Connections 2012 elnevezésű konferencián. A rendezvény célja egyrészt az volt, hogy ráirányítsa a régió potenciális érintettjeinek a figyelmét, hogy a hetedik keretprogram utolsó pályázati felhívási fordulójára fog a közeljövőben sor kerülni, továbbá rövid kitekintést adott az előkészítés alatt álló következő keretprogramra, amely a Horizon 2020 címet viseli. Az új keretprogram első pályázati felhívásai várhatóan a 2014-es év során fognak megjelenni.

Bővebben...
 
TESZEDD! 2012
2012. május 22. kedd, 07:22

2012. június 2-án, szombaton vegyük fel a kesztyűt újra! Fogjunk össze a tiszta Magyarországért, és a TeSzedd! hulladékszedési nap keretében mutassunk példát: tegyünk együtt a gazdátlan, elhagyott hulladékkupacok eltüntetéséért.
Ismételjük meg a tavalyi sikert! Jelentkezés a Teszedd.hu weboldalon, ahol többek között megadható, hogy mely település tisztábbá tevése a cél, valamint barátokat, ismerősöket, munkatársakat lehet meghívni, buzdítani. Az akcióban összeszedett szemetet a helyi hulladékgyűjtő vállalkozások szállítják el ártalmatlanításra.
Regisztráció és bővebb tájékoztató az akció honlapján: www.teszedd.hu

 
Veszprémi Japán napok
2012. május 17. csütörtök, 09:01

A Veszprém Megyei Magyar-Japán Baráti Társaság idén második alkalommal szervezi meg a Japán Napok rendezvényt a Pannon Egyetem "B" Épületében.
Idei rendezvényünkkel megpróbáljuk felölelni a hagyományos és jelenkori japán kultúra szinte minden területét, ezért Baráti Társaságunk tagjai mellett az ország több pontjáról és Japánból is érkeznek előadók és kiállítási tárgyak.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 15