Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

Hírek
Sporttal Veszprémért 2012 – Szavazz!
2012. május 07. hétfő, 09:45

2012. május 10-ig még lehet szavazni arra a tíz jelöltre, akik közül kikerül az idei „Sporttal Veszprémért” díj nyertese.

A Civil Kerekasztal két éve alapította meg a „Sporttal Veszprémért” díjat, mellyel olyan jelenleg is aktív vagy már inaktív sportolót, edzőt vagy sportvezetőt szeretnének elismerésben részesíteni, aki a sporthoz kapcsolódó munkájával sokat tett Veszprém város hírnevének öregbítéséért, és tevékenységével példát mutatott a civil társadalom számára.
A díjat, melyet ismételten az ÖKOPolisz Klaszter ajánlott fel, május 12-én, a Civil Napon adják át.
Az idei jelöltekről, a szavazás menetéről bővebben: http://www.hajraveszprem.hu/cikk/2012-05-06/sporttal_veszpremert_2012_szavazz
 
FelÉLED?
2012. május 07. hétfő, 09:39

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Vajda Péter Veszprém Megyei Egyesülete 2011. decemberében sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerben kiírt KEOP-6.1.0/B A fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok - szemléletformálás, informálás, képzés című pályázati konstrukció keretében. A támogatás összege 27 738 898 forint, 95%-os támogatási intenzitás mellett.

A „FelÉLED?” (pályázati azonosító: KEOP-6.1.0/B/11-2011-0043) című komplex kampány keretében direkt és indirekt eszközök együttes használatával interaktív játszóházak, tudományos igényességű előadássorozat és kisfilmek segítségével kívánják elérni a projekt célcsoportját, a legkisebbektől egészen a családokig. A kampány két kiemelt területe a hulladékgazdálkodás, ezen belül is a szelektív hulladékgyűjtés, illetve a fenntartható energiagazdálkodás, főként a megújuló energiák fontosságának és az energiahatékonyság hangsúlyozásán keresztül.

Közvetett cél továbbá az is, hogy olyan, a mindennapokban használható ismereteket nyújtson óvodásoknak, iskolásoknak, családoknak, amelyekkel az egyes egyének közvetlenül járulhatnak hozzá a fenntartható fejlődéshez.
A projekt megvalósításában tevékeny szerepet vállal az ÖKOPolisz Klaszter, ami saját eszközeivel és a klaszter tagvállalatainak közreműködésével segítik a kampány kommunikációs feladatait, valamint lehetőséget biztosít a legújabb környezettudatos és környezetbarát technológiák népszerűsítéséhez.
 
Optimalizált szennyvíztelepek
2012. május 02. szerda, 07:18

Közel két éves fejlesztés eredményeként, a Combit Számítástechnikai Zrt., a Pannon Egyetem Ökoret Spin-Off Zrt. és az Aqua-Terra Lab Kft. összefogásával létrejött egy mobil szennyvíztisztító szolgáltató központ (SZETIKO). A projekt 400 millió forint összértékű volt, melyhez 240 millió forint uniós támogatást nyertek (projekt azonosító: GOP.1.3.1-08/B-2009-0027). A projekt zárásaként 2012. április 26-án sajtótájékoztató és konferencia keretében mutatták be a mobil rendszer működését a Pannon Egyetemen. (Forrás: Napló, 2012.04.27.)
 
Bővebb információ a Napló online felületén:
 
HITA - Üzletközvetítő rendezvény
2012. április 26. csütörtök, 10:38

MEGHÍVÓ
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezésre kerülő  külpiaci tájékoztató és üzletközvetítő rendezvényére „Piacra jutási lehetőségek, üzleti kapcsolatok Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban” címmel.

A rendezvény ideje: 2012. május 9. (szerda)    9 óra
A rendezvény helyszíne: Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Veszprém, Budapest út 3.)

A rendezvényeken való részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött.
Meghívó letöltése; Jelentkezési lap letöltése

 
Fenntartható fejlődésre nevelés zárórendezvénye a Szilágyi iskolában
2012. április 12. csütörtök, 10:09

A ”Fenntarthatóságra nevelés programsorozat a veszprémi ökoiskolákban” című, KEOP- 6.1.0/A/11-2011-0025 sz. pályázat keretében kerül sor a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola helyszíni rendezvényének ünnepélyes zárására és a díjkiosztásra.

Időpontja: 2012. április 16., 14.30 h
Helyszíne: Szilágyi Erzsébet Általános Iskola, Veszprém, Iskola u.6.
 
Indul a tavasz két keréken
2012. április 12. csütörtök, 09:04

125 MOL kúton kereshetik a BringaPONT-ot, ahol elvégezhetik a tavaszi felkészítést, fel tudják fújni a télen leeresztett kereket, le is tudják mosni a bicajokat. A bringaPONT-on bringás kesztyűt vagy fényvisszaverő mellényt is lehet vásárolni.
Ha nincs ötletük, hogy merre bringázzanak, látogassanak fel a http://bringapont.mol.hu/ oldalra, ahol 49 letölthető bringás túraútvonalból választhatnak.

 
A jövő városa - Fórum az ÖKOPolisz Klaszter Facebook oldalán
2012. április 05. csütörtök, 07:54
Sok időt töltünk életünk tervezgetésével, személyes céljaink elérésével, közben pedig gyakran megfeledkezünk mindannyiunk közös érdekéről, hogy egy hosszútávon élhető, vonzó és praktikus környezetet alakítsunk ki.
A 21. század rohanó világában folyamatosan változnak igényeink, ezzel együtt újabbnál újabb lehetőségek nyílnak meg előttünk. Rajtunk múlik, tőlünk függ, hogyan élünk ezekkel a lehetőségekkel, milyen gyorsan alkalmazkodunk hozzájuk, hogyan használjuk ki alternatíváinkat.
Az ÖKOPolisz Klaszter Facebook oldalán Fórumot indítottunk, melyen várjuk a hozzászólásokat, véleményeket, hogy vajon hogy fog kinézni a jövő városa 2050-ben, hogyan élnek az emberek, hogyan közlekednek, milyen technológiákat alkalmaznak a mindennapokban – a tanulás, a munka, a szórakozás világában, honnan nyerjük az energiát, hogyan kommunikál a város a lakóival, a lakók a várossal és egymással.
A város és a jövő építése, az életszínvonal fejlesztése és megőrzése közös feladatunk!

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 15