Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

Nyertes pályázatok
Összefoglaló a Nemzeti Innovációs Hivatal által támogatott Mecenatúra pályázatról

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) által kiírt Mecenatúra pályázat keretében „Európai Uniós közigazgatási eljárások kidolgozása a környezeti kockázatok csökkentése és kezelése érdekében” (pályázati azonosító: OKOPKONF) címmel nemzetközi, angol-magyar nyelvű konferenciát és kiállítást szerveztünk, melyet 2011. május 23-25. között tartottunk a Mercure Budapest Buda hotelben és a Pannon Egyetemen.
Célunk az volt, hogy a konferencián bemutassuk a 2010 októberében történt vörösiszap-katasztrófa elhárításában résztvevő szervezetek munkáját, összegezzük a katasztrófát követően megszerzett tudást, valamint hogy a meghívott és érintett országok szakemberei bemutassák a korábban már megtörtént ipari katasztrófák során felhalmozott tapasztalataikat, és hogy a magyarországi Európai Uniós elnökség alatt felhívjuk a figyelmet a közigazgatási eljárások és technológiák fejlesztésének fontosságára, a környezeti kockázatok csökkentése és kezelése érdekében.

A konferenciáról bővebben itt olvashatnak.

Bővebben...
 
Összefoglaló az Induló klaszter pályázatról
Az ÖKOPolisz Klaszter megvalósította az Induló klaszter projektet, melynek főbb adatai az alábbiakban olvashatók:
 
Cím: Az ÖKOPolisz K+F+I potenciáljának hálózatos regionális együttműködése az ÖKOPolisz Klaszter kis-és nagyvállalkozásaival, nonprofit szervezet tagjaival a zöld-, környezetbarát-, biotechnológiák termékeinek hazai, nemzetközi piacáért
 
Azonosító: KDOP-1.2.1-2008-0005
 
Időszak: 2009. június 22 - 2011. március 31.
 
A projekt célja: A klaszteresedés, a K+F+I-re épülő vállalati együttműködések erősítése és elősegítése, regionális gazdaságfejlesztés a magas hozzáadott értéket előállító és export potenciállal rendelkező iparágakban. Ennek érdekében az ÖKOPolisz Klaszter klasztermenedzsment szervezetének erősítése, a szolgáltatások kiépítésének támogatása.
 
Az elnyert támogatás összege: 24.606.433 Ft; teljes bruttó összköltség: 36.507.508 Ft
 
A projekt hivatalos lezárása: 2011. október 28.
Bővebben...