Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

Munkaerő-piaci esélynövelés továbbképzéssel az Edutus Főiskolán
2014. április 01. kedd, 06:30

 A TÁMOP 4.1.2/A. jelű pályázat célja, hogy az Edutus (korábban: Modern Üzleti Tudományok) Főiskola új, korszerű digitális tananyagokkal támogatott műszaki képzéseiről kikerülő diplomások középtávon is versenyképes tudással rendelkezzenek a munkaerő-piacon. Ennek érdekében a Főiskola a Létesítménygazdálkodási menedzser és különálló Létesítmény-gazdálkodó szakirányú továbbképzés alapjait fektette le. A képzéshez kapcsolódóan 23 darab v- learning tananyagot állított elő, amelyek munkaerőpiaci partnereinek köszönhetően elérhetőek lesznek angol nyelven is.

Mivel Magyarországon jelenleg nem létezik létesítmény-gazdálkodás  képzés, és annak más létező szakokkal való átfedése minimális, viszont olyan piaci igényre alapoz, amely iparág a GDP 7%-át állítja elő, a foglakoztatásban pedig 9-11 %-ot mondhat magáénak, ezért a képzésfejlesztés projekt jelentősége kiemelkedő. A Főiskola szakmai együttműködő partnereinek – mint a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség és a PQS International – szerepe kiemelkedő, hiszen a munkaerő-piaci elvárásokat tananyagfejlesztésben és lektorálásban való részvételükkel közvetlenül beépítik a tananyagokba. 
A projekt céljainak elérését konzorciumi partnerként az LSI Informatikai Oktatóközpont több éves tananyagfejlesztői és módszertani tapasztalattal támogatta mind a képzések, mind a digitalizálás tekintetében. Az IKT technológiát és pedagógiai módszertant alkalmazó tananyagfejlesztéshez szervesen kapcsolódik a képzők oktatása – a projektben résztvevő oktatók a projekt keretében a keretrendszer használatára vonatkozó képzésben, valamint  szaktárgyi, szaknyelvi, szakmódszertani képzésben részesültek.
Az LSI Informatikai Oktatóközpont - a Gábor Dénes Főiskola társalapítójaként - több mint 25 év gyakorlati tudással rendelkezik az információs technológia oktatásban való alkalmazása terén. Ez alatt az idő alatt LSI Informatikai Oktatóközpont mindvégig a legújabb információs technológiákat követte,  így mind a digitális tananyagok fejlesztésében, mind a távoktatás megújuló formáiban kiemelkedő tapasztalatra tett szert. Az Oktatóközpont által szervezett  képzéseken részt vevők számára saját fejlesztésű tananyagaival mindvégig a legmodernebb tanulási lehetőségeket kívánja biztosítani.  Angol nyelvtanulásra és LEXINFO informatikai nyelvvizsgára való felkészülésre biztosít lehetőséget a Webulo.hu, az Oktatóközpont által fejlesztett integrált képességfejlesztő e-learning platform.