Tagok termékei

Levelező lista

Közösségi oldal

Belépés tagoknakToxi-Coop Zrt.

Lystra mobil nyelvoktató központ
2014. március 27. csütörtök, 13:29

 


Kattintással a nyelvvizsgáért

 „Kifejlesztettünk Neked egy olyan appot, amivel bárhol készülhetsz a nyelvvizsgára. Használd utazás közben, lyukasórán, vagy bármikor és bárhol, ha akad egy kis szabadidőd!” Szólítja meg a fiatalokat az idegen nyelvi oktatás piacán újonnan megjelenő Lystra elnevezésű mobil nyelvoktató rendszer, amelynek segítségével az alkalmazója folyamatos hozzáférést kap a multimédiás, interaktív, friss módszerekre támaszkodó angol nyelvű tanagyaghoz.

Az új idők követelményeinek megfelelő, mobil nyelvoktató központot összehangolt csapatmunkával hozták létre a Combit Számítástechnikai Zrt., a Pannon Egyetem és  az LSI Informatikai Oktatóközpont. Az Új Széchenyi Terv támogatási rendszeréhez tartozó klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának fejlesztésére irányuló pályázaton a projekt megvalósítására 154 millió forint támogatást nyertek, az összköltsége 326 millió forint Az internetes eszközökre, okostelefonokra kifejlesztett rendszer elősegíti a hatékony nyelvtanulást, a nyelvvizsgára való felkészülést. 

 

A fejlesztők és az oktatók – szem előtt tartva a tanulók egyéni igényeit – olyan szerver-rendszert alakítottak ki, amely nem csak tárolja a szöveges dokumentumokat, képeket, video- és hanganyagokat, hanem számon tartja a tanulók egyéni teljesítményeit is, és ennek megfelelően alakítja ki a személyre szóló feladatsorokat. A nyelvtanárok aktívan kiveszik részüket a tanulók oktatásában és irányításában, a feladatok megoldásának értékelésében, méghozzá nem akármilyen módon: real-time chat, egy- és kétirányú hang- és videokapcsolat mobiltelefonos és internetes üzenetváltás segítségével. A tanuló szabadon dönthet, hogy mennyit, mikor és hol akar tanulni, miközben a tanári értékelés folyamatos. A tananyagot és az elkészült eredményeket az alkalmazás automatikusan letölti az okostelefonra vagy a számítógépre, ezek később internetes kapcsolat nélkül is használhatók. A multimédiás tananyag a fejlesztendő készségek és a témakörök alapján menükbe rendezett, így könnyen kiválaszthatóak az adott helyzetben leghasznosabbnak vagy legérdekesebbnek tűnő feladatok.

Minden leckéhez tartoznak feladatok, amelyek megoldását az alkalmazás azonnal kiértékeli vagy, például felvett beszéd esetén, automatikusan elküldi tanári kiértékelésre. 

„Nem probléma, ha nem sikerült végigcsinálnod egy feladatot, amikor legközelebb megnyitod, ott folytathatod, ahol abbahagytad” biztatja a Lystra a tanulókat, „ne feled, csak egy kattintás és máris a zsebedben a sikeres nyelvvizsga záloga!”